AARHUS NANOBRYG

Bæredygtig ølproduktion


Vi gør os umage for at være bæredygtige

Hos Aarhus Nanobryg gør vi os store anstrengelser for at tænke bæredygtighed ind i den måde vi driver bryggeri på.

Der er mange aspekter i at producere øl og drikkevarer. Fælles for dem alle er, at der er forholdsvist energigrævende. Det forsøger vi blandt andet at kompencere for, ved at købe certificeret El fra Nettopower og miljøvenlig fjernvarme fra AffaldVarme i Aarhus. 

Korn = Malt = ØL.- I vores ølproduktion benytter vi i størst muligt omfang økologisk malt. Vi vil helst bruge det der er er fremstillit så tæt på som muligt. Vores Malt kommer fra Gyrup Gårdmalt i Thy. Det er kun ca. 150 kilometer væk. Når vi har brygget vores øl, afsætter vi masken(retsproduktet fra ølproduktion) til lokale fåre- og kobønder. Øllet afsættes til folk i og omkring Aarhus. Bor du et andet sted, er du naturligvis også velkommen til at købe vores prdukter.

Vi tapper på glasflasker og aludåser. Begge emballager er meget gode at genanvende i det veletablerede danske retursystem. Der går meget energi til i forbindelse med fremstilling og ikke mindst transport af flasker. Vi benytter derfor hovedsageligt flasker fremstillet i Danmark. Og så benytter vi de letteste flasker på markedet. Det er vores bidrag til at mindske miljøbelastningen i forbindelse med transport. -Ja, selv kapslen af metal kan genanvendes... Husk det !

Vi forsøger at mindste vores forbug af kemi i forbindels med produktionen. I de myndighedskrav der stilles til produktionen, er det dog ikke muligt at undgå brugen 100 %. - Vi gør vores bedste..

Hvorfor er Aarhus Nanobryg så ikke Økologisk. ??

Vi er af den overbevisning, at det er bedre at bruge energien på at tænke bæredygtigt, frem for at lade sig begrænse af et system for at være økologisk. I vores øjne indebærer bæredygtighed, at man har fokus på helheden i produktionen. -Ved at have fokus på nærhed undgår vi unødig transport. -Ved at benytte certificerede energikilder kan vi undgå den sorte energi. -Ved at bruge affald(masken) til foder til husdyr,slipper man for at behandle den i forbrændingsanlæg. Det er vores bidrag til at undgå madspild.  -Derfor kan man jo godt bruge økologiske råvarer.

 

Hilsen os hos Aarhus Nanobryg

Aarhus Nanobryg ApS
Rosbjergvej 58
8220 Brabrand

🕿 65 740 730

post@aarhusnanobryg.dk

Se kontrolrapport 


Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk